Извоз питањâ из категорије

Ова функција Вам омогућава извоз питања из целе категорије (са свим њеним подкатегоријама) у текстуалну датотеку.

Молимо имајте на уму да у многим форматима датотека неке информације се изгубе при извозу питањâ. Ово је због тога што многи формати не поседују сва својства која постоје у Моодле питањима. Не треба очекивати да ће извежена и увежена питања бити идентична. Такође, неке врсте питања не могу се уопште ни извести. Препоручује се да проверите садржај извежених питања пре њиховог коришћења у радном окружењу.

Тренутно подржани је (су) формат(и):

GIFT формат

  GIFT је најсвеобухватнији расположиви формат за извожење Моодле тест питања у текстуалну датотеку. Пројектован је да буде лак поступак за наставнике који пишу питања у текстуалној датотеци. Подржава Вишеструки избор, Тачно-нетачно, Кратке одговоре, Уклапање и Нумеричка питања, као и убацивање _____ за "missing word" ("nedostajuća reč") формат. Запазите да Cloze (Убачени одговори) питања тренутно нису подржана. Различите врсте питања могу се комбиновати у текстуалној датотеци, а тхе формат такође подешава линијске коментаре, имена питања, повратне информације и процентуалне оцене. Ево неких примера:

  Ко је покопан у Грантовој гробници?{~Грант ~Јеферсон =нико}
  
  Грант {~је покопан =је сахрањен ~живи} у Грантовој гробници.
  
  Грант је покопан у Грантовој гробници.{FALSE}
  
  Ко је покопан у Грантовој гробници?{=ниједан =нико}
  
  Када је рођен Грант?{#1822}
  

  Више информација о "GIFT" формату

Moodle XML формат

  Овај формат посебно за Moodle извози тест питања у прост XML формат. Она се тада могу увозити у категорије из других тестова или користити у неком другом процесу, као што је XSLT трансформација. XML формат ће извозити и слике везане за питања (кодирано са base64).

IMS QTI 2.0

  Извози у стандардни IMS QTI (version 2.0) формат. Имати на уму да ово генерише групу датотека унутар једне .zip датотеке.

  Више информација на IMS QTI сајту (екстерни сајт у новом прозору)

XHTML

  Извози категорију као једну страницу 'стриктног' XHTML-a. Свако питање је јасно постављено у сопствени <div> таг. Ако желите користити страницу такву каква јесте, биће потребна измена бар <form> тага на почетку <body> секције да би се обезбедила одговарајућа акција (нпр. 'mailto').

Стиже још формата, укључујући WebCT и све што допринесу корисници Moodle-a!

Индекс свих датотека помоћи
Прикажи ову помоћ на језику: English